АКТУАЛЬНО

У родинному селі блаженного Симеона Лукача молилися традиційні нічні чування

Четвер, 02 травня 2019, 12:52
Нічні чування в храмі Святих апостолів Петра і Павла с. Старуні Богородчанського району – родинному селі блаженного священномученика Симеона Лукача, відбуваються щомісяця в ніч з 29 на 30 квітня. Цього разу вони припали на Світлий понеділок.

На запрошення пароха о. Ярослава Середюка їх проводили отці та брати Івано-Франківської духовної семінарії.

Розпочалися богослужіння з молитви Вечірні, яку очолив о. д-р Андрій Чорненко – віце-ректор ІФДС. Під час молитви прочани мали нагоду приступити до Таїнства Покаяння. Відтак із короткою наукою про свято Христового Воскресіння до присутніх звернувся префект ІФДС д-н Богдан Сабало.

Далі префект ІФДС о. Зореслав Михальонко прочитав молитви на оздоровлення і кожен присутній у храмі мав нагоду приступити до мощів бл. свщмч Симеона Лукача. Опісля с. Віталія Іванюк, зі Згромадження сестер мироносиць, провадила молитву на вервиці, виголошуючи короткі розважання над славними таїнствами.

Кульмінацією чувань стала Божественна Літургія, яку очолив о. Володимир Лукашевський – прес-секретар архиєпархії. Під час проповіді о. Володимир роздумував над таїнством Пасхи Господньої, наголошуючи на тому, що Пасха (з івр. - перехід через) – покликана назавжди вивести нас із нашого «духовного Єгипту» – країни гріха та рабства.

«Сьогодні наш воскреслий Спаситель, подібно як на іконі Воскресіння, бере кожного із нас за руку та прагне перевести від смерті – до життя. Але в цьому ми маємо йому співдіяти», – закликав проповідник.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next