АКТУАЛЬНО

У Рожищі Луцького екзархату засновано архибратсво Матері Божої Неустанної Помочі

Понеділок, 05 лютого 2018, 14:17
З благословення владики Йосафата (Говери), екзарха Луцького УГКЦ, 2-4 лютого 2018 року в парафії Святого апостола Івана Богослова в Рожищі з ініціативи настоятеля отця Сергія Василіва відбулися Марійські реколекції.

Ці дні духовної віднови були присвячені Пресвятій Богородиці Неустанної Помочі, вони стали підготовкою до заснування архибратства Матері Божої Неустанної Помочі. Біля 25 парафіян забажали бути членами архибратства. Разом із своїми сім’ями вони приходили на духовні науки, індивідуальні зустрічі і підготовлялися до цієї урочистої події, беручи участь у Святих Таїнствах Покаяння та Євхаристії.

Головними темами Марійських реколекцій, які проводив  ієромонах Леонід Григоренко, ЧНІ були: «Марія – наша МАМА», «Марія - заступниця, яка бореться за нас», «Божа Мати, яка показує нам любляче і милосердне серце свого Сина».

По завершенні духовних навчань отці Сергій Василів та Леонід Григоренко прийняли в архибратство Матері Божої Неустанної Помочі 17 членів, вручивши їм ікони, молитовники, медалики, блакитні хустини та посвідки.

У Луцькому екзархаті УГКЦ такі архибратства уже діють у парафіях Ковеля та Дубна. Традиція заснування архибратств Матері Божої Неустанної Помочі в Україні запроваджена з 20-х років ХХ ст. з благословення Папи Пія ХІ: з того часу блаженні священномученики Миколай Чарнецький, Василій Величковський, Зенон Ковалик, маючи місії по всій Волині, і, засновуючи парафії УГКЦ (біля 30 парафій), створювали також такі архибратства, довіряючи свою паству неустанному заступництву Небесної Неньки. Про це свідчать хроніки та ікони, які й до сьогодні можна зустріти в деяких волинських православних храмах та родинах.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.lutsk-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next