АКТУАЛЬНО

У річницю битви під Крутами в УКУ освятили авто для фронту

Середа, 30 січня 2019, 11:25
Священики духовно-пасторального відділу та ректор о. Богдан Прах у річницю битви під Крутами освятили й передали для потреб фронту автомобіль забезпечення. Під час спільної молитви та освячення були військові 24-ї бригади імені короля Данила, учні Львівського державного військового ліцею імені Героїв Крут, викладачі та працівники УКУ.

Координатор «Волонтерської сотні УКУ» о. Петро Терлецький розповів, що університет допомагає бійцям на Сході з 2014 року, однак техніка постійно потребує оновлення. «Військові із 24-ї бригади імені короля Данила звернулися до нас із проханням допомогти знайти авто, яке б могло перевозити й особовий склад і вантажі. Із військовими із цієї бригади університет співпрацює з 2014 року. Відтоді волонтерська сотня УКУ передала на фронт безліч технічних засобів, медикаментів, банних комплексів. Техніка з часом зношується, а ремонтувати американські авто дуже дорого. Нова машина дуже потужна та водночас ергономічна. Щоби її придбати ми збирали добровільні пожертви в Україні та закордоном», – сказав священик.

Зі словами вдячності до університетської спільноти звернувся старший лейтенант 24-ї бригади імені короля Данила Назар Ільницький: «Хочу подякувати Українському католицькому університету за численну допомогу для наших бійців. Такі автомобілі дуже потрібні та практичні. Під час виконання бойових завдань на передовій далебі не завжди є змога облаштувати свій побут. Без надійного тилу ми б нічого не змогли зробити. Саме завдяки нашій спільній праці ми обов’язково переможемо».

Проректор із питань призначення та місії УКУ Мирослав Маринович привітав усіх із річницею битви під Крутами та побажав ліцеїстам пам’ятати подвиг українських воїнів. «Хочу подякувати за спільну молитву від імені дисидентів і політв’язнів, оскільки я також відбув десять років у радянських таборах. Ліцеїсти, ви наразі стоїте на життєвому рубежі, тому хочу побажати вам навчитися не тільки бути професійними воїнами, а й набратися духу Героїв Крут. Пам’ятайте, що маєте виконати обов’язок, навіть якщо у вас не буде певності в перемозі. Якщо кожен із нас на своєму місці якнайкраще виконає свій обов’язок, тоді в одне ціле складеться велика гарна картина перемоги», – сказав Мирослав Маринович.

До присутніх звернувся і  молодший сержант Львівського державного військового ліцею імені Героїв Крут Петро Литоцький:  «Юнаки нашого віку мужньо боролися під Крутами за те, щоб у нас був мир. Вони стримували наступ більшовиків, що дало можливість евакуюватися Центральній Раді та зберегти уряд. Попри втрати та значну перевагу молодь виконала своє завдання. Цю дату потрібно пам’ятати та надихатися цим подвигом, оскільки це день не жалоби, а національної гордості. Навчатися в закладі, який носить ім’я Героїв Крут, спонукає бути сильним та вірити в перемогу».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next