АКТУАЛЬНО

У рідному селі блаженного Миколая Чарнецького провели велелюдну прощу

Понеділок, 29 червня 2015, 15:21
У присутності понад тисячі паломників 27 червня в рідному селі блаженного Миколая Чарнецького провели прощу. У день пам’яті новомучеників УГКЦ, серед яких і блаженний єпископ Миколай Чарнецький, до села Семаківці, що на Городенківщині, очолити святкове Богослужіння для прочан прибув Правлячий архиєрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ владика Василь (Івасюк).

Рівно рік тому було здійснено урочисте освячення храму на честь блаженного Миколая, а тепер тут провели велелюдну прощу. У рідному селі новомученика знаходиться частинка мощів владики Чарнецького. Саме цю святиню було винесено для привселюдного пошанування паломниками.

Божественну Літургію очолив владика Василь у співслужінні собору священиків, а також двох деканів єпархії: о. Ігоря Левицького, декана Городенківського, та о. Василя Скрипки, декана Чернелицького і настоятеля вказаного храму.

Десять священиків уділяли прочанам святе таїнство Сповіді, а під час Літургії численна кількість вірян приступила до Святого Причастя. Свою проповідь архиєрей Василь розпочав словами Святого Євангелія: “Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться”. Єпарх розповів про мученицький шлях блаженного та закликав до цінування великого дару – своїх мучеників за віру.

Також проповідник запрошував вірян завжди із собою брати до храму дітей, щоб вони виховувалися у християнському світогляді. Опісля духовенство здійснило освячення води, а єпарх окропив нею всіх присутніх. Архиєрейське благословення паломники отримали і через обряд мирування.

Блаженний єпископ Миколай за своє мучеництво одержав великий дар Божої благодаті - заступатися за людей у складному становищі. Тому прочани з вірою і надією прикладалися до мощів блаженного і просили заступництва у своїх проханнях.

о. Василь Перцович, прес-секретар Коломийсько-Чернівецької єпархії

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next