АКТУАЛЬНО

У Рік богопосвяченого життя сестри василіанки презентували книгу про с. Василію Глібовицьку

Четвер, 16 квітня 2015, 11:24
У Рік богопосвяченого життя сестри Чину святого Василія Великого презентували книгу «У тиші серця», що розповідає про життя і служіння сестри Василії Глібовицької (1895–1929), беатифікаційний процес якої нині триває.

Книгу приурочено до 120-ї річниці з дня її народження. Сестру Василію називали «укрита Фіалка», адже вона приховувала від людських очей свої чесноти і добрі справи, прагнучи сподобатися своєму Небесному Обручникові. Усупереч украй слабкому здоров’ю, вона лагідно, покірно і сумлінно виконувала свої щоденні обов’язки, у тиші серця споглядаючи Господа.

У книзі вміщено чимало фотографій, документів і свідчень різних людей про отриману за її посередництвом допомогу. Сестра Василія, колишня вчителька, охоче заступається за хворих і тих, хто навчається. «Нехай ця книга стане ще однією квіткою у нев’янучому вінку небесної слави сестри Василії та черговим кроком до успішного завершення її беатифікаційного процесу», – побажала в передмові до книги мати Миколая Ромах, протоігуменя сестер Чину святого Василія Великого.

Нині сестри василіанки працюють над документальним фільмом, що присвячений сестрі Василії Глібовицькій.

Сестри василіанки провінції Пресвятої Тройці в Україні

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next