АКТУАЛЬНО

У рік ювілею 400-річчя Василіанського чину побачила світ книга «Василіянські генеральні капітули від 1617 по 1636 рік»

Середа, 09 серпня 2017, 12:00
Книжка отця Порфирія Підручного, ЧСВВ, та диякона Богдана П’єтночка, ЧСВВ «Василіянські генеральні капітули від 1617 по 1636 рік» побачила світ у видавництві «Місіонер». Це перший том із серії видань протоколів генеральних капітул Василіанського чину.

Збірник містить протоколи перших шістьох капітул Чину (1617—1636), які відбулися за життя митрополита Йосифа Велямина Рутського. Під час цих зборів, в яких брали участь представники всіх монастирів та деякі єрархи Київської митрополії, закладено устрій централізованого Чину, основні риси якого цей Чин зберігає досі. Документи подано староруською, польською, латинською та українською мовами.  У Додатках до збірника поданий український переклад творів митрополита Йосифа Рутського, які стосуються початків Чину, i його Правила для монахів. Також опубліковані «Конституції» Чину, які 1686 року перевірила Новгородоцька генеральна капітула і переслала їх до Рима для затвердження.

У розділі «Загальні відомості про василіянські капітули» о. Порфирій Підручний представляє ситуацію об’єднаних в Конгрегацію Пресвятої Тройці Чину святого Василія Великого монастирів Київської митрополії та розповідає про значення василіанських Генеральних капітул як для новоорганізованого Чину, так і для всієї з’єднаної з Римом Київської митрополії.

Цінним додатком для дослідників і звичайних читачів є покажчики осіб і місцевостей, які згадуються у публікації, подані українською та польською мовами.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next