АКТУАЛЬНО

"У Різдві Творець приводить до себе все створіння", – Папа Венедикт XVI

Четвер, 10 січня 2013, 16:00
Хоч свято Різдва - чи то за Григоріанським, чи за Юліанським календарем - вже пройшло, однак Святіший Отець Венедикт XVI у своїх промовах повертається до цієї ключової події, яка змінила хід людства. У своїй промові під час загальної аудієнції 9 січня 2013 року Папа закликав усіх вірних знову зосередитися на таємниці Воплочення, в якій, за словами Римського архиєрея, сам Господь, Творець Усесвіту, дарує самого себе нам – людству.
Хоч свято Різдва - чи то за Григоріанським, чи за Юліанським календарем - вже пройшло, однак Святіший Отець Венедикт XVI у своїх промовах повертається до цієї ключової події, яка змінила хід людства. У своїй промові під час загальної аудієнції 9 січня 2013 року Папа закликав усіх вірних знову зосередитися на таємниці Воплочення, в якій, за словами Римського архиєрея, сам Господь, Творець Усесвіту, дарує самого себе нам – людству. Різдво – свято дарування. Це має свої літургійні підвалини: Бог, беручи на себе людське тіло, забажав подарувати себе людям, кожному з нас, пояснює Святіший Отець, додаючи, що цю практику дарування секуляризований світ запозичив. Насправді, дарувати щось матеріальне, якісь подарунки рідним і близьким – гарний жест уваги, проте від недостатній, якщо з подарунком той, хто дарує, не дарує частинку себе. Венедикт XVI, роздумуючи над природою дару, наголошує, що "цінність дарунка визначається не тим, наскільки він дорогий, а тим, наскільки людина, за прикладом самого Бога, який дарував не щось, а Когось, зуміє подарувати частинку себе". Різдво є чудовим прикладом для кожного з нас, тому що в ньому Господь подарував себе людству у своєму єдинородному Сині. Цією важливою думкою Святіший Отець підштовхує всіх вірних до висновку, що реалізовувати любов у житті ми повинні цілісно, дбаючи про наших ближніх за прикладом Ісуса, життя якого протікало як життя повноцінної людини. Саме тому приклад життя Ісуса Христа заохочує всіх християн задуматися над своєю вірою і перевірити, чи наш спосіб життя відповідає нашій віри. Останній момент, який проаналізував Святіший Отець у своїй промові, стосується гармонії між розповіддю про створення в Старому та Новому Заповітах. "Вічний та нескінченний Бог, – пояснив Папа, – об’явився в обмеженій людській природі як своєму створінні, щоб привести людину і все створіння до себе". На завершення Святіший Отець сказав, що "в цій Дитинці, Сині Божому, можемо побачити справжнє обличчя не лише самого Бога, а й людської істоти".

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next