АКТУАЛЬНО

У с. Мар'янівка на Тернопільщині віднайшли старовинні ікони

Неділя, 01 березня 2020, 08:50
28 лютого настоятель храму УГКЦ с. Мар’янівка (Тернопільський район) о. Іван Зозуля, спільно зі старшим братом Петром Костиком та майстрами, які здійснювали підготовчі роботи перекриття храму, віднайшли старовинні ікони, вік яких становить 126 років.

«Радісна знахідка відкриває нам автентичну духовну спадщину нашої парафії, – розповідає о. Іван Зозуля, декан Великоберезовицький. – Що більше: ми отримали підтвердження, що головними фундаторами храму була сім'я Романа та Ксенії Малевичів. Це, безумовно, нові цінні знахідки для історії сакрального мистецтва УГКЦ та парафії в с. Мар’янівка».

Священник також повідомив, що за участю Комісії у справах сакрального мистецтва Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ громада парафії відреставрує знайдені ікони.

Світлини можна переглянути на сайті парафії https://homilia.io.ua/album899489.

tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next