АКТУАЛЬНО

У с. Петриківці на Дніпропетровщині вперше відбулися екомісії

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 14:15
В рамках екомісій Екобюро УГКЦ тематичні заходи відбулися у Донецькому екзархаті на Дніпропетровщині, а саме у смт Петриківка, яке відоме своїм унікальним розписом, занесеним у всесвітню пам'ятку ЮНЕСКО.

Ця ініціатива стала можливою завдяки співпраці референта Екобюро у Донецькому екзархаті о. Михайла Неїжмака з керівником місцевого відділу освіти Тереховою Наталією Миколаївною.

У середу, 23 жовтня, о. Михайло відвідав у Петриківці два дошкільні заклади - «Ромашка» та «Сонечко». Діти у простій та доступній формі вчилися любити природу та світ. Захопливо слухали екоказочку про їжачка-рятівника, який навчає любити все Боже створіння та берегти ліс, не стояти осторонь, коли хтось потребує допомоги. А за допомогою серії з мультфільму «Фіксики» пригадали про потребу берегти воду, економити папір, здавати на макулатуру. У подарунок від Екобюро УГКЦ діти отримали закладки та наклейки з екологічними порадами.

«Подібні навчальні зустрічі із дошкільнятам є вкрай необхідні для формування якісно нового свідомого покоління, яке іншими очима має дивитися на створену дійсність, вважаючи себе її частиною, а цінності, як знаємо, закладаються вже в ранньому дитинстві», – зауважив о. Михайло.

Опісля відбулася еколекція з вихованцями місцевої художньої школи. На зустрічі діти дізналися про шкідливі вчинки та їх наслідки для життя та здоров'я людини, про потребу зміни способу життя та ставлення до всього, що нас оточує.

Екореферент закликав дітей любити природу, щоб сотворений для нас Богом світ був і надалі прекрасним. Завершилася зустріч ековікториною, за допомогою якої діти мали змогу поглибити свої знання у сфері екології.

Екобюро УГКЦ в Донецькому екзархаті висловлює щиру подяку керівнику відділу освіти Петриківському ОТГ Тереховій Наталії Миколаївна та всім, хто долучився до можливості проведення цих навчально-виховних занять.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next