АКТУАЛЬНО

У Самборі зарясніла калинова алея Небесної сотні

П'ятниця, 13 червня 2014, 11:33
12 червня 2014 року Божого у м. Самборі, що на Львівщині, під час відкриття пам’ятника Небесній сотні було насаджено калинову алею на честь новітньої сотні борців за незалежність України. Кількість калинових кущів в алеї становить 110 штук і простягається обабіч Алеї слави, де, крім монумента Небесній стоні, є також пам’ятники Степанові Бандері та місцевим діячам УПА.

У рамках Екологічної ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології «Екологічне навернення для порятунку створіння» ініціатива насадження алеї належить о. Дмитру Сенейку, референту з питань екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, у тісній співпраці з п. Тарасом Копиляком, міським головою Самбора, та дитячими екогуртками, які діють одночасно при кількох школах міста, котрі й здійснили урочисте садження калини.

У перспективі цієї осені або ж навесні наступного року, двома паралельними рядами до калинової алеї мають бути насаджені породи повноцінних дерев. Представник Екобюро також запропонував створити відпочинковий гай поряд із Алеєю слави та калиновою алеєю Небесної сотні через поступове насадження порід різноманітних дерев і кущів, з відповідною відпочинковою інфраструктурою. Міською радою оформлено відповідний договір та проводяться консультації з Самбірським держлісгоспом щодо практичної реалізації такого «зеленого» проекту. Зокрема, планується насадження дубового гаю.

Ініціатори та реалізатори цього задуму надіються, що калинова алея Небесної сотні, з одного боку, стане гідним способом вшанування новітніх героїв України, а з іншого – буде тим чудовим місцем, де майбутні покоління, споглядаючи красу природи, з вдячністю прославлятимуть Творця за даровану нам землю та проситимуть Його допомогти вберегти її від ворогів.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next