АКТУАЛЬНО

У Самбірсько-Дрогобицькій єпархії презентували Екоенцикліку «Славен будь»

Четвер, 31 жовтня 2019, 13:13
У вівторок, 29 жовтня, відбулася офіційна презентація екологічної енцикліки Папи Римського Франциска на теренах Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Презентація папського документу про гідні стосунки людини і довкілля, як інтегральної частини християнського способу життя, відбулася в Дрогобичі, в приміщенні єпархіального управління.

У зустрічі взяли участь єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії Григорій Комар,  голови єпархіальних комісій, протопресвітери та священнослужителі єпархії. Референт у справах екології ієрей Дмитро Сенейко розповів про важливість цієї фундаментальної праці Папи Франциска в царині екологічної культури християнина.

Екореферент говорив і про екологічні місії для порятунку створіння, які проводяться в межах єпархії з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології. Щодо їх проведення, а також щодо енцикліки Папи зав’язалася жвава дискусія.

На завершення презентації кожен учасник отримав в подарунок папську енцикліку та рекламу екологічних місій для порятунку створіння, яку отці-декани зможуть передати своїм священикам у деканатах.

Організатори презентації висловили сподівання на рясний урожай від засіяного папського екологічного зерна на теренах Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ecoburougcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next