АКТУАЛЬНО

У Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ розпочалися екологічні місії

Середа, 15 жовтня 2014, 16:39
12 жовтня у прокатедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці м. Самбора стартували екологічні місії, організовані о. Дмитром Сенейком, референтом з питань екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Увечері в неділю до величного Покровського собору на вечірню, екологічну зустріч, молитву з екологічним наміренням та молебень до Бога-Творця зібралися священики парафії та численні вірні.

Після відправи цих богослужінь, використовуючи проектор та екран, о. Дмитро представив основні тези екологічного вчення Церкви та поширені ситуації людської байдужості і незнання, під час яких людина здатна забруднити себе екологічним гріхом, знищуючи чи виснажуючи навколишнє творіння Бога Творця.

Наступного дня, у понеділок, 13 жовтня, референт із питань екології організував екозустрічі у трьох місцевих школах, де під час лінійок і після традиційного співу Гімну нашої держави мав зустрічі з дирекцією, вчителями та учнями. Особливо запам’яталися бесіди зі школярами, після того як вони переглядали відео із 14 різними життєвими ситуаціями зневажливого ставлення до природи, які було попередньо створено за участю самого референта та різних людей.

Наприкінці кожної із трьох зустрічей, як своєрідний підсумок, референт з питань екології показав створений ним екофільм «Через прості дії ми здатні змінити світ»

Референт з питань екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ заручився підтримкою та побажаннями щодо участі школярів та педагогічного колективу шкіл у подальших екологічних ініціативах Церкви.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next