АКТУАЛЬНО

У Самбірсько-Дрогобицькій єпархії завершився табір для дітей із прифронтової зони

П'ятниця, 31 серпня 2018, 12:17
Завершився десятиденний табір для дітей із прифронтової зони, який організували представники Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ та волонтери Дрогобича. Цього літа у ньому взяло участь майже 70 дітей разом із педагогами зі шкіл сходу.

Школярі зі Станично-Луганського району та м. Авдіївки приїжджають до Дрогобича не вперше. Такі зустрічі стали для міста вже традиційними. Проте цьогоріч приїхало найбільше дітей, що проживають на лінії зіткнення.

Метою табору було духовно-патріотичне виховання та організація дозвілля. Відбувався він у реколекційно-просвітницькому центрі «Еммануїл». Впродовж десяти днів діти брали участь у цікавих квестах, іграх, проявляли свої таланти та здібності. Спільно з учасниками табору працювали місцеві аніматори та семінаристи Дрогобицької духовної семінарії бл. свщмч. Северина, Якима і Віталія.

Дуже вагомий вклад в організацію відпочинку гостей зі сходу внесли і місцеві волонтери, зокрема Микола і Наталія Походжай. Завдяки їхній підтримці діти мали змогу побувати на екскурсії у Львові, отримати незабутні емоції на грандіозному концерті телепроекту «Українська пісня/Ukrainian Song Project», що відбувався на Арені Львів.

Надовго залишаться в пам’яті і День Українського Прапора у Трускавці, де вони разом із місцевими мешканцями несли 26-ти метровий державний стяг та сходження на гору Героїв Небесної Сотні, що у селі Довге Гірське. Додому їхали зі сльозами на очах, адже за цей час усі учасники стали справді великою родиною.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next