АКТУАЛЬНО

У Сан Джованні Ротондо відбулися реколекції для священиків УГКЦ в Італії

П'ятниця, 09 лютого 2018, 12:22
5-8 лютого в духовному центрі падре Піо в Сан Джованні Ротондо відбулися реколекції для священиків УГКЦ в Італії. Дні духовної віднови провадив о. Марко Бляза, єзуїт, професор, доктор богословських наук з Польщі, який чудово вивчив українську мову, візантійську традицію, викладає у вищих духовних закладах України.

У своїх науках о. Марко звернув особливу увагу на важливість пізнавання осіб Пресвятої Трійці в житті священика та діяльності Церкви; старався розкрити значення епіклези та пояснити важливість молитви на основі Святого Письма та літургійних текстів; наголосив на второпності священиків, коли треба відповісти на актуальні питання вірних; заохотив досліджувати Святе Письмо, літургійні тексти, документи Церкви, традиції і культуру, світогляд тогочасного суспільства.

7 лютого в крипті церкви близько 50 українських священиків відслужили Літургію. Наприкінці духовних вправ відбулися збори під керівництвом о. Володимира Волошина, координатора. Отці зустрілися з представниками оргкомітету під головуванням владики Йосифа (Міляна). Присутнім представили програму ІІ Форуму мігрантів Західної Європи, який Пасторально-міграційний центр з благословення владики Діонісія планує провести 29-30 вересня в Римі при соборі Святої Софії. Після Форуму, 29-30 вересня, відбудеться з’їзд молоді.

Сестра Євсевія Мудранинець, СНДМ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next