АКТУАЛЬНО

В Італії у м. Санремо заснували парафію УГКЦ

Середа, 23 жовтня 2019, 13:15
20 жовтня в місті Санремо, що лежить на Лігурійському узбережжі Італії, відбулося перше богослужіння в новозаснованій парафії Зішестя Святого Духа УГКЦ.

Ця парафія діє при храмі Святого Констанца, що розташований у старій частині міста, недалеко від храму Сан Джузеппе і Сан Стефано, відразу біля відомого парку Реджіна Елена.

Після Молебню до Святого Духа о. Іван Гобела, настоятель парафії, звернувся до присутніх українців такими словами: «Дорогі в Христі, я дякую усім вам, що ви так чисельно сьогодні прибули. Закликаю вас: любіть свою Церкву, не цурайтеся її, пам‘ятайте, чиїх батьків і якого народу ми є сини і доньки! Сьогодні Церква приходить до вас, щоб вам послужити, тож ми повинні їй  відповісти взаємністю: міцною і сильною вірою в нашого великого Бога. Будьте певні, що тут ви можете принести свої болі, плачі, тривоги, а також і радощі!»

За його словами, у цій видимій будівлі, храмі, як і в невидимій Його Церкві, — спільноті живих людей, що є храмом Духа Святого, на нас завжди чекає Бог, який завжди має нам що сказати. Але, за словами священника, також важливо, щоб ми бути відкриті на Його благодіяння для нас. «Тут ваша Церква вас вислухає і допоможе вам пригадати діяльну благодать живого Бога! Ми сьогодні закликаємо Його Пресвятого Духа і всі разом Йому співаємо: Царю Небесний, Утішителю, Душе Істини, прийди і вселися в нас, очисти нас від усякої скверни, даруй нам, рабам Твоїм, полоненим гріхом, — визволення, просвіти мисленні очі серця нашого на Твоє діяння, покажи нам рік Господнього помилування і спаси, Благий, душі наші. Амінь», —молитовно завершив проповідницьке слово душпастир.

На завершення ієрей Іван подякував усім, хто посприяв організації парафіяльного життя, зокрема жертводавцям зі Львова, які придбали найнеобхідніші речі. «Звичайно, ще багато чого потрібно, однак дякуємо Богу, що провадить вже своєю спільнотою», — подякував він. Священник звернув увагу вірян на дію Святого Духа: «Дивіться, як сильно Дух Святий нас провадить! Нас із вами ще не знали наші добродії, а вже у нас повірили, і цей кредит довіри, який Господь нам виявляє через добрих людей, ми з вами, як парафія, що починає офіційно сьогодні з Божої волі своє існування, маємо виправдати».

Варто зазначити, участь у богослужінні взяли близько 50 людей, серед яких були діти. На початках Літургії відбуватимуться щонеділі (початок о 15.00), згодом проводитиметься Всенішне бдіння перед неділею і святами. Також перед кожним Богослужінням можна буде приступити до Таїнства Покаяння.

Руслана Ткаченко для Департаменту інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next