АКТУАЛЬНО

У селищі Розділ Стрийської єпархії відсвяткували 125-річчя храму

Середа, 11 липня 2018, 10:45
8 липня 2018 року парафіяни храму Успення Пресвятої Богородиці смт Розділ Миколаївського району молитовно відсвяткували 125-річчя своєї церкви.

З цієї нагоди з пастирським візитом на парафію завітав владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії, який очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Перед храмом єпископа процесійно зустріли парафіяни спільно з парохом о. Миколою Кожухом. Діти привітали владику віршами. Після чого розпочалося святкове Богослужіння.

У часі Богослужіння владика Богдан звернувся до присутніх зі словом проповіді, в якій розважав над євангельським уривком неділі – оздоровлення розслабленого. У контексті ювілею храму єпископ наголосив, що люди, які будували храм, а в ті часи це було надзвичайно важко, думали про нащадків, і вони є для всіх нас прикладом віри та вірності Богові: «Як євангельський розслаблений був оздоровлений завдяки вірі своїх товаришів, які його принесли до Ісуса, так завдяки великій вірі наших предків, які збудували цей храм, ми маємо можливість стояти перед Христом».

На завершення Літургії владика Богдан привітав усіх парафіян з ювілеєм храму, подякував за жертовність і свідчення християнської любові на славу Божу, добро парафіяльної спільноти та цілої Христової Церкви. Отець Микола Кожух від імені парафіян подякував владиці Богданові за візит, спільну молитву та духовне повчання. Після цього єпископ вручив подячні грамоти жертводавцям і парафіянам храму. Свято закінчилося водосвяттям та процесійним обходом навколо церкви.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next