АКТУАЛЬНО

У селі Кавське на Стрийщині вшанували о. Єремію Ломницького

Понеділок, 04 липня 2016, 11:59
У неділю, 3 липня 2016 року, виповнилося сто років із дня мученицької смерті на засланні у Симбірську слуги Божого о. Єремії Ломницького, ЧСВВ, співзасновника Згромадження сестер служебниць.

З цієї нагоди у селі Кавське на Стрийщині, де народився о. Єремія Ломницький, відбулися святкування, в яких взяли участь духовенство Стрийської єпархії, отці василіани, сестри служебниці зі Львова, Стрия, Трускавця та Жовкви, а також вірні с. Кавське.

Під час Божественної Літургії в парафіяльному храмі преподобної Параскеви Тарнавської всі молилися за прославу слуги Божого, а о. Володимир Ждан, канцлер Стрийської єпархії, у своїй проповіді підкреслив, що о. Єремія Ломницький «умів прийняти пропозицію Господа любити Бога так, як Він полюбив нас. Незважаючи на складні обставини, які були в його житті, йому вдалося скласти своє життя на засланні на вівтар мучеництва. Нехай життя о. Єремії додасть нам сили духу прийняти ту естафету жертви й любові до Бога і передавати її наступним поколінням».

Після Літургії відбулося посвячення меморіальної дошки на фасаді парафіяльного храму, яка нагадуватиме всім про о. Єремію Ломницького як відомого церковного діяча, місіонера, співзасновника Згромадження сестер служебниць.

Також із привітальним словом звернулася с. Боніфатія Дяків, провінційна настоятелька. «Святі служать Богові і людям не тільки під час земного життя, а й у вічності, - підкреслила с. Боніфатія. - Тому заохочую вас молитися через заступництво о. Єремії в різних потребах».

Сестра Боніфатія передала пароху о. Олегу Кобелю для молитовного почитання в парафії Преподобної Параскеви Тарнавської мощі блаженних Йосафати Гордашевської і Тарсикії Мацьків. Присутність мощів у храмі буде знаком «духовної єдності із парафією, де народився і зростав у вірі наш співзасновник і духовний отець Єремія Ломницький».

Відтак святкування продовжилося в Народному домі урочистою академією, під час якої лунали цікаві доповіді, свідчення, роздуми про святе і подвижницьке життя слуги Божого о. Єремії Ломницького.

Сестри служебниці, Львів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next