АКТУАЛЬНО

У селі Рихтичі, де розташований реабілітаційний центр «Назарет», відсвяткували храмовий празник

Вівторок, 28 червня 2016, 19:27
Рівно рік пройшов із того часу, як владика Ярослав (Приріз), Єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії, урочисто освятив храм Священномученика Омеляна Ковча, що знаходиться в селі Рихтичі. 26 червня там був храмовий празник, а також молитва за оздоровлення від алкоголізму та наркоманії.

Божественну Літургію очолив о. Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас СДЄ УГКЦ», а співслужителями були отці, які є в комісії «За тверезість». На Службі Божій були родичі молодих людей, які проходять реабілітацію у ВРЦ «Назарет», жителі спільноти «Наша хата» з іноземними волонтерами, працівники БФ «Карітас», миряни та жителі навколишніх сіл. Охочі мали можливість приступити до Таїнства Покаяння, яке відбувалося на подвір’ї церкви.

«Метою священиків є будувати не храми, а Церкву, а Церква – це ми з вами. Ми маємо потрійну місію: проголошувати Слово Боже, освячуватися у Святих Таїнствах, служити одне одному. Дивлячись сьогодні на блаженного Омеляна Ковча, який на перше місце поставив людину, її спасіння, берімо приклад з цієї богонатхненної особи, яка до кінця своїх днів служила людям у концтаборі і почувалася на своєму місці», – сказав отець Ігор Козанкевич до мирян.

Літургія закінчилася молитвою за оздоровлення, освяченням води та Таїнством Єлеопомазання. Гостей пригостили святковим обідом, після чого спілкувалися в групах про узалежнення людини.

«У храмі знаходиться Золота книга тверезості, де охочі можуть пожертвувати свою тверезість за когось. Це є добровільною жертвою за ваших рідних чи знайомих. Також в останню п’ятницю місяця тут, у храмі, відбувається молитва за оздоровлення від алкоголізму та наркоманії, на яку ласкаво запрошуємо», – сказав о. Олег Губик, голова комісії «За тверезість».

 

Уляна Яжик, БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next