АКТУАЛЬНО

У семінарії отців василіан відбулася щорічна монаша коляда

Середа, 16 січня 2019, 11:05
Уже доброю традицією стала зустріч представників монашества 14 січня у стінах Василіанського інституту імені Йосифа Вельямина Рутського, що в Брюховичах, на спільну коляду.

І цього року святий Василій Великий зібрав під одним семінарійним дахом близько ста тридцяти монахів і монахинь з різних чинів і згромаджень.

Монаша коляда розпочалася Божественною Літургією, яку очолив Єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Петро Лоза. З ним співслужили о. Пантелеймон Трофімов, ЧСВВ, ректор ВІФБС, о. Андрій Рак, ЧНІ, протоігумен Львівської провінції отців редемптористів, о. Макарій Дутка, СУ, настоятель Унівської лаври та ієромонахи з інших чернечих спільнот. Під час проповіді владика Петро наголосив на ключовій ролі Василія Великого у формуванні спільнотного чернечого життя. «Правила, які він написав для тогочасних ченців, не втратили своєї актуальності у сьогоденні, а тому вони є орієнтирами, якими повинне керуватися сучасне монашество у своєму служінні», - сказав єпископ.

Після Літургії на всіх присутніх чекав смачний обід у семінарійній трапезні, під час якого гості мали вдосталь часу, щоб поспілкуватися. Відтак брати-студенти ВІФБС показали гостям виставу «Різдвяна лихоманка», в якій влучно представили, як у підготуванні до Різдва можна занедбати найголовніше – заповідь любові до ближнього. Веселий сміх і гучні оплески продемонстрували, що вистава справила добре враження на глядачів. Після цього представники кожного чину і  згромадження мали можливість презентувати свій короткий виступ у вигляді колядок чи показу вертепу. Таким чином кожен у свій спосіб зміг поділитися радістю Різдва і передати її іншим.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next