АКТУАЛЬНО

У Сен-Жермен-ан-Ле Паризької єпархії відзначили першу річницю душпастирства

Середа, 26 травня 2021, 11:35
У свято Зіслання Святого Духа за григоріанським календарем, 23 травня, спільнота у Сен-Жермен-ан-Ле відзначала свою першу річницю.

Рік тому, на свято Зіслання Святого Духа, у храмі Святого Людовика вперше була відслужена Божественна Літургія, яку очолив апостольський адміністратор владика Гліб Лончина.

З нагоди свята та річниці заснування душпастирства 23-24 травня відбулися нічні чування «Прийди, Духу Святий».

Чування розпочалися Великою вечірнею з литією та закінчилися недільного світанку Божественною Літургією. У тиші ночі та при світлі свічок вірні душпастирства, катедрального храму Святого Володимира та парафії Усіх святих з Венсену тишею, молитвою та співом прославляли Господа, дякуючи за дар Святого Духа та Його дари.

Цього дня, як і рік тому, радість свята Зіслання Святого Духа розділив отець Тьєрі Фор.

У своєму слові, зверненому до громади, отець наголосив на відчутті радості, яка сповнює його від спільного служіння, та заохотив до подальшої, ще активнішої співпраці поміж спільнотами. За його словами, «Господь очікує від нас сповіщення Доброї новини не лише словами, а мовами нашого життя. Усе наше життя має свідчити про Господа, про Його Євангеліє та воскреслого Христа. І для цього нам потрібний Святий Дух, якого ми сьогодні отримали».

На згадку про цю подію та на знак вдячності отцю Тьєрі подарували ікону Зіслання Святого Духа.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next