АКТУАЛЬНО

У щорічній зустрічі пресслужб Єпископських Конференій Європи взяли участь представники УГКЦ

П'ятниця, 18 червня 2021, 18:24
Зустріч, організована Радою Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ), відбулася у п’ятницю, 18 червня 2021 року, в режимі онлайн. Українську Греко-Католицьку Церкву на ній представили о. Андрій Солецький, керівник Секретаріату Глави УГКЦ при Святому Престолі, і о. Тарас Жеплінський, керівник Інформаційного відділу Департаменту інформації УГКЦ.

Темою зустрічі, яку модерував о. Антоніо Амміраті, генеральний віцесекретар і прессекретар CCEE, була «Пандемія і церковна комунікація: нові душпастирські виклики». На початку учасників зустрічі з усіх куточків європейського континенту привітав о. Мартін Міхалічек, генеральний секретар CCEE.

Серед основних доповідачів – Ванья де Лука, ватиканістка TG3 національного телеканалу Rai, президент Католицької спілки італійської преси, та Андреа Монда, головний редактор газети L’Osservatore Romano.

У своїй доповіді Ванья де Лука розповіла про делікатну роль інформації під час пандемії Covid-19, наголосивши зокрема на потребі створення журналістських матеріалів із позитивним змістом. У негативному контексті коронавірусної кризи, каже вона, такі тексти вказуватимуть на те, що вихід зі складних обставин є можливий.

Доповідачка також зазначила, що ключовим у роботі ЗМІ має бути служіння, а не демонстрація влади. «Часом так стається, що засоби комунікації розмовляють не зі своєю аудиторією, але немовби між собою – замість служіння скеровують свою діяльність на демонстрації своєї влади», – зауважила вона.

Андреа Монда, головний редактор ватиканського вісника, у своїй доповіді поділився власним досвідом співпраці з Папою Франциском у сфері комунікації, зокрема розповів про символічні жести Святішого Отця у повсякденному житті. «Папа Франциск робить чи не кожну роботу зустріч медійною подією. Теперішній Папа – маестро комунікацїі», – сказав він. Монда зазначив, що одним з найефективніших способів передавання віри є невербальне мовлення, яке складається більше з жестів, аніж слів.

Другою половиною зустрічі став круглий стіл на тему «Цифрове середовище та участь Церкви». Як доповідачі виступили: Шона Кєхіл з Великої Британії, Сімона Юрачкова з Чехії та Корнель Фабри з Угорщини. Модерувала круглий стіл Моніка Кліментова, прессекретарка Єпископської Конференції Чехії.

Наприкінці онлайн-зустрічі з підсумковим словом до присутніх звернувся владика Нуно Брас, єпископ Фуншальської дієцезії та відповідальний за Відділ соціальної комунікації при CCEE.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next