АКТУАЛЬНО

У Шевченківському гаю відбудеться десятий благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом»

П'ятниця, 13 квітня 2018, 12:10
Фундація духовного відродження Львівської архиєпархії УГКЦ запрошує всіх 15 квітня на десятий ювілейний благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом». Подія традиційно відбудеться у Львові, в Шевченківському гаю – Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. Гасло цьогорічного фестивалю – «Радійте серцем!».

«Хочемо поділитися з усіма великою радістю від Воскресіння Господнього. Тому гасло нашого ювілейного фестивалю – «Радійте в Господі! Радійте серцем!». Наш фестиваль – це чудова нагода поспілкуватися і зарядитися духовним настроєм, навчитися бачити радість у щоденному житті», – каже директор БО «Фундація духовного відродження» Львівської архиєпархії УГКЦ о. Любомир Гладюк.

Фестиваль розпочнеться опівдні Архиєрейською Божественною Літургією. А з 14:00 до 20:30 проходитиме масштабний концерт за участю українських музикантів, серед яких – «ЯгОди», Бріа Блессінг, Софія Федина, Оркестр «Львівські фанфари» та інші.

Крім того, як повідомляють на сайті Львівської міської ради, буде діяти 9 різнопланових майданчиків: митці навчатимуть малярства на склі, азів театральної майстерності, водіння гаївок і фантастична пісочна анімація з великодніми мотивами. Для дітей запланований особливий курс із цікавої хімії. Ділитимуться секретами акторської майстерності театри «На Симонових стовпах» та «САД». Львівські і тернопільські осередки «Спілки української молоді» навчатимуть всіх охочих писанкарству. Також охочі візьмуть участь у забавах та гаївках, зокрема лемківських гаївках, що зараз здобувають дедалі більшу популярність;  діятиме і благодійна лотерея для тих, хто любить приємні сюрпризи та квест «Збери свій великодній кошик».

Гостем фестивалю буде отець Тихон Сергій Кульбака, який є донеччанином у шостому поколінні і зараз мешкає та служить у Львові. У час АТО священик кілька днів перебував у полоні терористів. Усі охочі зможуть поставити отцю Тихону свої запитання.

 «Однією з цікавинок буде спільна паска, яку зможуть скуштувати всі охочі. Це Провідна неділя і паска – то символічна традиція. Такою відкритою трапезою будемо формувати спільність українців, спільність львів’ян, зрештою - спільноту всіх ближніх. Окрім того, залучимо гостей фестивалю до розмальовування велетенської писанки. Кожен залишить особливий візерунок чи орнамент із закладеним сенсом», – розповіла координаторка фестивалю Марія Чучман.

Квиток на свято можна замовити заздалегідь за інформацією на сайті www.velychlviv.com

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next