АКТУАЛЬНО

У Школі біоетики УКУ відбулися випускні урочистості

Середа, 13 червня 2012, 21:27
12 червня в архикатедральному соборі Святого Юра Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, вручив 19-м випускникам Школи біоетики УКУ сертифікати про успішне закінчення навчання. Цього ж дня Митрополит разом зі священиками відслужив Архиєрейську Літургію з нагоди Дня медика.
12 червня в архикатедральному соборі Святого Юра Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, вручив 19-м випускникам Школи біоетики УКУ сертифікати про успішне закінчення навчання. Цього ж дня Митрополит разом зі священиками відслужив Архиєрейську Літургію з нагоди Дня медика. У своїй проповіді Митрополит подякував лікарям, медичним сестрам та всьому медичному персоналові за їхню віддану працю й служіння. Він також наголосив на покликанні лікаря, про яке згадує Святе Письмо. Архиєпископ Ігор побажав усім медичним працівникам сили, здоров’я та натхнення у виконанні своїх щоденних обов’язків. На закінчення Архиєрейської Літургії визначним лікарям Львівщини вручили почесні грамоти та подяки за їхній внесок у медицину, відповідальне виконання професійних обов’язків та віддане служіння своїм пацієнтам. Керівник Школи біоетики о. д-р Ігор Бойко під час випускних урочистостей зазначив: «За три роки діяльності сертифікатної програми з біоетики в УКУ 50 осіб пройшли професійний вишкіл. Це перші фахівці, які вивчають біоетику в Україні. У Львові ми готуємо таких експертів, опираючись на персоналістичну модель біоетики, за якою життя людини слід шанувати та приймати від зачаття аж до природної смерті. Так ми формуємо в Україні нову суспільну культуру та свідомість, яку блаженний Папа Іван Павло ІІ назвав "культурою життя": вона шанує гідність кожної людини в будь-якому фізичному стані», – зазначив о. Ігор. У вересні цього року Школа біоетики УКУ продовжить набір на навчання у Львові, а також розпочне новий проект – сертифікатну програму в Тернополі на базі Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського. Учасниками програми в УКУ є лікарі, медичні сестри, працівники паліативних відділень, юристи та біологи, душпастирі лікувальних установ, журналісти. Щороку Школа біоетики залучає найліпших викладачів з України, Італії, Канади та Австрії. На річній сертифікатній програмі з біоетики «На службі охорони здоров’я» в Українському католицькому університеті викладають о. Вальтер Шауп (Австрія), о. Мавріціо Фаджоні (Італія), Володимир Шеремета (експерт у галузі екології), Радмила Гревцова (директор Інституту медичного і фармацевтичного права та біоетики Академії адвокатури України), Ігор Герич (професор хірургії Львівського національного медичного університету), д-р Юрій Мончак (Канада) та інші.  

Прес-служба УКУ

Довідка: У жовтні 2012 року Школа біоетики УКУ спільно з Комісією у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ розпочинає сертифікатну програму з біоетики «На службі охорони життя» на базі Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського Таке рішення ухвалили 11 квітня у Тернополі під час зустрічі декана філософсько-богословського факультету УКУ, керівника Школи біоетики о. д-ра Ігоря Бойка та голови підкомісії УГКЦ (Тернопіль) з питань охорони здоров’я о. Андрія Логіна з ректором Тернопільського державного медичного університету проф. Леонідом Ковальчуком. Лекції від провідних українських та міжнародних фахівців у Тернополі будуть відбуватися у п’ятницю та суботу двічі на місяць. В Українському католицькому університеті вже третій рік поспіль діє сертифікатна програма з біоетики, яка є вагомим кроком на шляху до гуманізації сфери охорони здоров’я.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next