АКТУАЛЬНО

У Школі духовності УГКЦ духовно формують мирян

Вівторок, 22 жовтня 2013, 16:17
Завершується навчання чергового набору слухачів Школи євангелізації УГКЦ для мирян. Слухачі Школи двічі на рік протягом двох років слухали лекції у Свято-Успенській Унівський лаврі Студійського уставу, що на Львівщині.

Додамо, що Школа є спільним проектом Патріаршої комісії УГКЦ з питань євангелізації  та монахів Студійського уставу і в ній навчаються особи, які прагнуть поглибити своє духовне життя, бажають духовного росту. Так, учасники Школи прослухали лекції на тему церковного правила (Утреня, Часи, Вечірня, Повечір’я, Північна), про духовну боротьбу, християнські чесноти, Церкву в часи апостолів, духовність ікони та первісного монашества, Ісусову молитву.

Варто зазначити, що духовне формування мирян у Школі духовності - це не тільки лекції, які читає викладач-монах, а й молитва за повним церковним правилом разом із монахами, Свята Літургія, індивідуальна молитва. «Під час богослужіння люди досягають недосяжного Бога, тобто обожествлюються. Через зовнішні знаки богопочитання людина розвиває духовне, внутрішнє богослужіння. Життя серед  монахів дає можливість дотримуватися, хоча і в незначному вимірі, умов монастирського життя, тиші, відвідати з молитвою святців, що спочивають на Чернечій горі. Прекрасна природа заохочує  жити за прикладом монашого подвигу в щоденному житті, прямувати до святості», - розповів о. Ігор Головчак, виконавчий секретар Комісії УГКЦ у справах євангелізації.

Повідомляємо, що розпочинається новий набір слухачів Школи євангелізації УГКЦ для мирян, який триватиме до березня 2014 року. Усіх охочих просимо звертатися за такими контактними даними: о. Ігор Головчак, моб. тел. 0933866155;  Іванна Скиба, моб. тел. 0674596720, e-mail  [email protected] з вказівкою «Школа духовності».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next