АКТУАЛЬНО

У швейцарському Цюріху вірні УГКЦ молилися біля мощів святого апостола Петра

Вівторок, 06 листопада 2018, 14:34
У період святкування Всіх святих Латинською Церквою українська громада східного обряду у швейцарському Цюріху вшанувала мощі святого апостола Петра.

Мощі в душпастирську місійну станицю Швейцарії привіз на вшанування диякон Київської архиєпархії Петро Токач. 

Присутні мали змогу отримати пам’ятні образки з реліквіями апостола Петра, які були освячені на гробі св. апостола Петра в Римі владикою Іренеєм (Біликом), каноніком Папської базиліки Санта Марія Маджоре.

Історична довідка. Під час розкопок у першій половині ХХ ст. були знайдені в печерах Ватиканської базиліки мощі, які імовірно служать останками блаженного апостола Петра. На місці був виявлений похоронний камінь з урною. Напис на грецькому свідчила: «Тут спочиває Петро». Загалом знайдені вісім фрагментів кісток святого. Останки святого були виставлені для прилюдного прочитання тільки на при кінці 2013 р.Б. Папою Франциском.

Повідомила Марія Токач


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next