АКТУАЛЬНО

У Швейцарії провели зустріч відповідальних за діалог з мусульманами

Вівторок, 19 травня 2015, 12:01
Минулого тижня відбулася чергова робоча зустріч представників Церков Європи, відповідальних за діалог із мусульманами.

Відповідно до запрошення Єпископської Католицької Конференції Швейцарії зустріч проходила в місті Сен-Моріс, Швейцарія, 13-16 травня 2015 року.

Під час триденних дискусій делегати різних європейських країн та Церков, відповідальних за діалог із мусульманськими громадами, міркували над походженням і причиною такого явища, як радикалізація деяких мусульманських громад у Європі та ділилися досвідом локального діалогу, особливо в Іспанії, Німеччині, Франції та Україні.

Засідання проходило під головуванням кардинала Жан-Луї Торана, президента Папської ради з міжрелігійного діалогу та архієпископа Бордо, кардинала Жан-П'єр Рікара.

З благословення Блаженнішого Святослава участь в обговоренні тематики співпраці з мусульманськими спільнотами взяв протоієрей Ігор Шабан, референт відділу міжконфесійних зв'язків Департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ в Україні.

"Цього року, у п'ятдесяту річницю Nostra Aetate (Декларації II Ватиканського Собору про ставлення Церкви до нехристиянських релігій), ми більше ніж будь-коли переконані, що міжрелігійний діалог, а в нашому випадку, християнсько-мусульманський діалог, є важливим елементом для будування кращого та мирного європейського суспільства", – зазначив о. Ігор Шабан.

http://www.ecumenism.com.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next