АКТУАЛЬНО

У Скалі-Подільській провели екологічні місії

Понеділок, 18 квітня 2016, 11:39
Протягом Великого посту кожен християнин виявляє свої старання щодо утримання в їжі, щодо зменшення гріха, щодо більшого приділення часу молитві та читанню Святого Писання.

Та не кожна сучасна побожна особа застановляється над можливістю постити та обмежуватись заради створеного Богом світу, заради природи, заради екології. Тому заради глибшого розуміння накопичених проблем від різних дій людини, заради пом'якшення серця до творіння Господнього наша парафія долучилася до справи збереження екології, яку координує Бюро з питань екології УГКЦ.

Цьогоріч за участю дітей та молоді релігійної спільноти, парафії Успення Пресвятої Богородиці смт Скали-Подільської, що в Бучацькій єпархії, зокрема молодіжного товариства "Цвіт", відбулася постановка екологічної Хресної дороги. Молитву супроводжували відповідні музичні композиції, які дозволяли глибше проникнути у зміст задуму, та окремі слайди, котрі відкривали очі присутнім на розуміння болю і страждання Месії через гріхи засмічення навколишнього середовища.

У селищі відбулося три таких заходи: перші два для вчителів та дітей двох місцевих шкіл, третій же - для парафіян. Для успішного завершення екологічних місій у Скалі-Подільській у парафію був запрошений єпархіальний екореферент о. Михайло Деревенчук. Священнослужитель відслужив недільну Божественну Літургію, у проповіді налаштував вірних на збереження довкілля і пригадав, що власником усього сотвореного є Бог, а людина є лише працівником у "винограднику господаря". Також отець мав нагоду, під час роздумів Хресної дороги, сповідати вірних, які під впливом цих екологічних місій зробили для себе відповідні висновки.

Насамкінець о. Михайло подякував команді цвітян, які дружньо і усердно попрацювали для прослави Божої через організацію такої потрібної в сьогоденні справи - екологічної ініціативи під назвою "Екологічне навернення для порятунку своріння".

Подяка учачникам заходу: Олесі Москавлюк, Марії Ястремській, Софії Прокоп'юк, Єлизаветі Гризак, Юлії Ільніцькій, Христині Фенцик.

skalaugcc.at.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next