АКТУАЛЬНО

У Славутичі на місці, де спорудять храм УГКЦ, уперше відслужили Літургію

Понеділок, 29 червня 2015, 14:15
28 червня, у Неділю всіх святих українського народу, у м. Славутич, що на Київщині, на місці, де будуватимуть храм УГКЦ на честь ікони Матері Божої Неустанної Помочі, відслужили першу Божественну Літургію.

Про це повідомляє прес-служба Київської архиєпархії УГКЦ.

Настоятель парафії о. Юрій Логаза під час проповіді наголосив на тому, що, святкуючи це свято Всіх святих українського народу, Церква прагне осягнути дві важливі цілі. По-перше, вказати на приклад для наслідування: «Приклад цих святих нам, українцям, дуже близький по духу».  А інша ціль - попрохати заступництва в численних українських святих. Адже, за словами проповідника, це заступництво сьогодні нам дуже  потрібне.

«Це заступництво потрібне для того, щоб наш народ ставав святим народом, а наші закони не суперечили законам Божим. А ще для того, щоб віра в Триєдиного Бога єднала все наше суспільство, а не була розмінною монетою в руках політиків. Та, насамкінець, щоб увесь український народ єдиним серцем і устами прославляв Господа тут, на землі, а колись і в Божому Царстві», - завершив о. Юрій.

Департамент інформації УГКЦ

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next