АКТУАЛЬНО

У Словаччині молилися за жертв Голодомору

Понеділок, 26 листопада 2018, 11:05
24 листопада в м. Попрад (Словаччина) відслужили панахиду, а наступного дня Літургію за жертв Голодомору в Україні.

Молитву очолив о. декан Ярослав Матоляк у співслужінні з о. Домініком Петріком і дияконом Київської архиєпархії Петром Токачем.

«Голодомор - акт геноциду українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів людей для придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення наших селян. Великий Голод був найбільшою катастрофою, яку Україна пережила, як щодо кількості жертв, так і щодо людських страждань», - наголосив у проповіді о. Ярослав Матоляк.

24 листопада Президент Словацької Республіки Андрей Кіска взяв  участь у вшануванні пам'яті жертв Голодомору, поставив свою лампадку до Меморіалу жертв Голодомору в Києві та відзначив, що у 1932-1933 роках Україні померло більше людей, ніж кількість теперішнього населення Словаччини.    

Повідомила Оксана Токач


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next