АКТУАЛЬНО

У Слов’янську, що на Донеччині, освятили каплицю УГКЦ

Середа, 22 лютого 2017, 13:50
21 лютого владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур, освятив каплицю в Слов’янську, що на Донеччині, (вул. Вчительська, 2).

Додамо, у січні в Слов’янську відкрили представництво БФ «Карітас». При цьому представництві й освятили капличку. Крім цього, за словами о. Василя Іванюка, директора БФ «Карітас-Краматорськ», нещодавно каплицю звели і в Краматорску на території військової території, а також  в Добропіллі. «Планую звести ще три каплиці. Гадаю, до Великодня вони будуть поставлені у Святогірську і в Бахмуті, у госпіталі в Покровську», - розповідає священик.

Регіональне відділення фонду "Карітас", яке очолює отець Василь Іванюк, допомогає постраждалим від війни у cеми районах Донецької та Луганської областей у 68 населених пунктах у "буферній" зоні в районі лінії фронту.

Священик, крім служіння в БФ, їздить на передову як військовий капелан: «Продовжую служити в десантній штурмовій бригаді з кіборгами вже другій рік». Отець Василь у БФ створив групу із надзвичайних ситуацій. «Зазвичай ми виконуємо розплановані проекти, проте я вирішив створити окрему групу, яка моніторить ситуацію щодо обстрілів і загострень у зоні  АТО. Ми навчилися реагувати на проблеми, які можуть виникнути». Загалом в БФ «Краматорськ» працює близько 200 осіб.

Прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next