АКТУАЛЬНО

У соборі Святого Юра у Львові триває дев’ятиденне моління до святого апостола Юди Тадея

Вівторок, 25 лютого 2020, 12:26
В архикатедральному соборі Святого Юра у Львові триває дев’ятиденне моління до святого апостола Юди Тадея з нагоди п’ятої річниці з часу перебування Нерукотворного образу Господа нашого Ісуса Христа в архикатедрі в 2015 році.

Щоденно відбувається молитва перед мощами святого апостола Юди Тадея і благословення копією Нерукотворного образу. За словами передання, саме він, святий апостол Юда Тадей, привіз до Едеси цареві Авгару Мандиліону нерукотворний образ Ісуса, а також і охрестив царя, який після дотику до святині оздоровився від тяжкої недуги.

Під час першої Святої Літургії, що відбулася в архикатедрі 21 лютого, капелан Львівської міської ради та сотрудник собору Святого Юра о. Павло Дроздяк пригадав усім присутнім про п’ятирічний ювілей перебування у Львові Нерукотворного образу Господа нашого Ісуса Христа, що був привезений з особистої захристії  Папи у соборі Святого Петра.

«Ви пригадуєте ті великі черги віри до образу? Це не були черги людей, які стояли за чимось матеріальним. Це були великі ріки віри води живої, які виточувалися з людських сердець, бажаючи хоча б на мить побачити Бога. Юда Тадей сьогодні нам приносить образ Ісуса Христа для того, щоб вдивляючись у Його лик, ми наповнювалися Божою благодаттю» , – сказав о. Павло під час проповіді.

Отець Павло закликав вірних просити Бога, щоб за посередництвом святого апостола він вислухав молитви, висловлені під час дев’ятниці: «Обіймаючи і цілуючи мощі апостола Юди Тадея, маймо міцну віру, будуймо храм Святого Духа тут і тепер, щоб насмілитися ще тепер побачити Бога».

Помолитися та прикластися до мощів святого апостола Юди Тадея в соборі Святого Юра можуть усі охочі львів’яни та гості міста протягом дня – з 7-ї до 20-ї год. Моління буде завершене в суботу, 29 лютого, тобто триватиме до неділі Прощення, в особливий спосіб уводячи вірних у час святої великої Чотиридесятниці.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com та http://sobor-svyura.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next