АКТУАЛЬНО

У соборі Святої Софії в Римі висвячено диякона

П'ятниця, 26 січня 2018, 11:44
Цими днями, 21 січня 2018 року, в прокатедральному соборі Святої Софії в Римі Архиєпископ Циріл Василь, секретар Конгрегації для Східних Церков, уділив дияконське рукоположення Олегові Плішилу, студенту Папського інституту Камілянум.

Дияконське свячення було уділено за дорученням Митрополита Львівського Ігоря (Возьняка). Новопоставлений диякон Олег належить до Львівської архиєпархії УГКЦ, він прийняв свячення в неодруженому стані.

Участь у богослужінні взяли священики собору Святої Софії та Папської української колегії святого Йосафата, чисельна спільнота парафіян собору та студенти Папської колегії, які прислуговували при вівтарі та супроводжували співом.

Крім того, розділити з молодим дияконом радість цього моменту прибули гості з України та друзі з університету.

На завершення Божественної Літургії отець-ректор Луїс Касіян, ЧСВВ, подякував владиці Цирілу за його згоду висвятити нового диякона, о. Марку Семегену - за можливість звершити рукоположення в соборі Святої Софії та привітав нововисвяченого диякона Олега із його першим кроком у священстві.

Повідомив бр. Тарас Жеплінський

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next