АКТУАЛЬНО

У соборі Вишгородської Богородиці вперше було уділено повний відпуст

Неділя, 15 травня 2016, 13:37
14 травня 2016 року з Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві до собору Вишгородської Богородиці пройшла десята (ювілейна) проща. Під час паломництва у Вишгородській святині було вперше уділено повний відпуст.

Відпуст вірні отримали по завершенні Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

По завершенні молитви парох громади УГКЦ у Вишгороді о. Тарас Валах, звертаючись до єпископа, сказав: «Сьогодні сталася історична подія, бо завдяки вам, владико, у нашому храмі в офіційний спосіб прочанам було уділено повний відпуст. Ми справді щиро радіємо з цієї події і сподіваємося, що ви щороку будете приходити до нас, а ми завжди будемо вас тут чекати».

Звертаючи увагу вірних на значення цього, архиєрей зауважив, що відпуст – це не тільки звільнення після святої сповіді від кари, яку ми заслужили через гріх, але повний відпуст дуже важливий для християн, тому що це особливий привілей, який наближає нас до Бога.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next