АКТУАЛЬНО

На Святоюрській горі у Львові вперше вiдкриють для огляду митрополичi палати

Понеділок, 07 липня 2014, 11:43
Двоповерхова будiвля, що навпроти головного храму греко-католикiв у Львовi, - пам'ятка архiтектури епохи Рококо з елементами класицизму.

Палати збудували в 1761-1762 рр., вони слугували покоями для греко-католицьких митрополитів. Згодом будинок зазнав реконструкцiї та капiтальної реставрацiї, проте донинi всерединi збереглися унiкальнi настiннi розписи.

Сьогодні в митрополичих палатах на площi Святого Юра вiдбуваються прийоми та святковi подiї. Досi для туристiв вхiд був закритий. Проте з нагоди мiської акцiї «Нiч у Львовi» палати вирiшили вперше вiдкрити для огляду.

«Екскурсiї митрополичими палатами матимуть два аспекти. Перший - молитовний. У каплицi палат вiдбудеться молитва за Україну, бо нинi непростий час, - каже о. Володимир Ониськiв, економ курiї Львiвської архиєпархiї УГКЦ. - А потiм оглянемо iнтер'єр, надамо можливiсть вийти на балкон, щоб побачити вечiрнiй Львiв».

Крiм того, туристи матимуть змогу оглянути кiмнату, в якiй зупинявся понтифiк Iван Павло II, коли приїжджав до Львова в 2001 р. «Ця кiмната збереглася такою, якою була пiд час вiзиту Святiшого Отця", - додав о. Володимир.

Розпочнеться екскурсiя в п'ятницю, 11 липня, о 22.00, i буде безкоштовною. Проте, щоб потрапити на неї, потрiбно завчасно зареєструватися через iнтернет.

lvivexpres.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next