АКТУАЛЬНО

У соборі Святого Юра виставили для вшанування гріб з мощами святого Шарбеля та розпочали моління дев’ятниці

Середа, 03 березня 2021, 11:06
2 березня в архикатедральному соборі Святого Юра з благословення архиєпископа і митрополита Львівського Ігоря Возьняка виставили для вшанування гріб з мощами святого Шарбеля та розпочали моління дев’ятниці.

Про це в коментарі Духовній величі Львова розповів настоятель архикатедрального собору Святого Юра митрофорний протоієрей Роман Кравчик. 

«Маємо в нашому  соборі мощі з Лівану від гробу св. Шарбеля. Сам гріб подорожує по світі. У ньому лежить права рука св. Шарбеля. Перед Львовом ці мощі були в Закарпатті. Ідея привести до собору мощі з’явилася в час мого паломництва до Лівану. Там ми засвідчили, що хочемо, щоб цей гріб прибув до Львова», – розповів священник. 

«Від сьогодні ми розпочали дев’ятницю до св. Шарбеля. Тож дев’ять днів підряд будемо молитися до святого за всіх мешканців нашого міста і за Україну. Проситимемо, щоб Бог зменшив тягар пандемії та інших захворювань перед гробом св. Шарбеля», – додав він.

Гріб з  мощами  перебуватиме в Соборі впродовж дев’яти днів. У будні —  о 10:00, у суботу — о 9:00, у неділю — об 11:00 в храмі відправлятимуть Божественну Літургію за оздоровлення, відтак Молебень до святого Шарбеля. По завершенні богослужінь присутні будуть окроплені свяченою водою та мировані миром, привезеним з Лівану, з гробу св. Шарбеля.

За словами настоятеля архикатедрального собору, до св. Шарбеля приходили люди з різними потребами. Більше знаємо його як цілителя недужих, особливо онкохворих. Деякі описи нам розповідають, що св. Шарбель був помічний у разі непорозумінь у сім’ях. До нього часто молять про успіх дітей, за добру працю. Він має дуже широку Божу благодать допомогти людині, яка до нього звертається. Але найбільше залежить від особистої віри і молитви. Важливо себе налаштувати на віру. 

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next