АКТУАЛЬНО

У соборі Святого Юра молитимуться до однієї із найдавніших плакучих ікон України

Середа, 24 жовтня 2018, 16:04
24 жовтня 2018 року після Літургії, яка розпочинається о 18:00, в архикатедральному соборі Святого Юра львів’ян запрошують спільно помолитися Акафіст до Богородиці, прославленій у її Теребовлянській чудотворній іконі – одній із найстаріших плакучих ікон України. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив прес-секретар Львівської архиєпархії УГКЦ отець Павло Дроздяк.

Історія ікони

Теребовлянська чудотворна ікона Божої Матері розміщена сьогодні у львівському архикатедральному соборі Святого Юра. Перед нею молився під час візиту в Україну св. папа Іван Павло II. Цей Святіший Отець 25 червня 2001 р. особисто коронував цю ікону Пресвятої Богородиці.

Теребовлянська чудотворна ікона Божої Матері – одна із найстаріших плакучих ікон України.

До слова, у 2000-2001 рр. святиню було реставровано. Реставраційні роботи виконали Ярослав Мовчан та його син Данило. І, що цікаво, серед тих, хто засвідчив під присягою чудотворні дійства Теребовлянської ікони Божої Матері в далекому 1663 р., теж були Мовчани – Іван та Самуїл.

Якщо у давні часи богомольці йшли на прощу в Теребовлю до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, то тепер йдуть до архикатедрального собору Святого Юра. Особливо багатолюдний відпуст відбувається в день свята Покрови Пресвятої Богородиці. 

Джерело https://galinfo.com.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next