АКТУАЛЬНО

У соборі Святої Софії в Римі відбулись місії отців-редемптористів

Вівторок, 27 листопада 2018, 18:29
25 листопада у соборі Святої Софії в Римі завершилися чотириденні місії отців редемптористів. Для почитання в храмі були виставлені мощі блаженного Миколая Чарнецького. Молитовні заходи стали початком підготовки до 50-річного ювілею освячення собору Святої Софії, яке відбулося у вересні 2019 р.

Упродовж чотирьох днів українці, що проживають у Римі та в околицях міста, мали нагоду молитися біля мощів «українського Миколая», проголошеного блаженним під час візиту Святішого Отця Івана Павла ІІ до України. Місії для громади собору проводили о. Ігор Колісник та о. Микола Туркот зі Львова. Щоденно у храмі відбувалися богослужіння та духовні науки. На завершення місій ректор собору та президент товариства «Свята Софія» о. Марко Семеген подякував місіонерам за їхнє служіння та побажав успіхів у їхніх подальших місіях в Італії.

Додамо, що рік підготовки до ювілею освячення головного українського храму за кордоном – прокатедрального собору Святої Софії в Римі, проголосив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) 14 жовтня, у празник Покрови Пресвятої Богородиці, під час душпастирського візиту до Рима. Святкування 50-річного ювілею прокатедрального собору відбудеться у вересні наступного року.

Західне бюро «Живого ТБ» за інформацією
прес-служби Товариства «Свята Софія»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next