АКТУАЛЬНО

У соборі Святої Софії в Римі відбулося представлення нового ректора

Понеділок, 29 грудня 2014, 11:30
28 грудня в соборі Святої Софії в Римі, головній українській святині за кордоном, відбулося представлення нового ректора собору - о. Марка Семегена. Божественну Літургію з цієї нагоди очолив владика Діонсій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

Пояснюючи притчу з Євангелія про запрошення на святковий бенкет, владика Діонісій побажав о. Марку “бути чуйним на Божий поклик і щоб ніякі турботи цього світу не перешкоджали йому завжди відповідати на Боже запрошення”.

Із владикою Діонсієм Божественну Літургію співслужили: о. Генезій Віомар, протоархимандрит Василіанського чину, о. Луїс Касьян, ректор Українського інституту Святої Покрови, монсеньйор Ярослав Карп’як, працівник Конгрегації для Східних Церков, члени ректорату та студенти інституту Святої Покрови.

Після Богослужіння відбулося урочисте передання вифлиємського вогню для собору Святої Софії. Вічний вогонь із Святої Землі передали члени організації “Пласт”.

Додамо, що Декрет про призначення на служіння ректора собору о. Марка Семегена був підписаний кардиналом Августином Валліні, Вікарієм Святішого Отця для римської єпархії, з подання Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ. Одночасно о. Марко є пасторальним координатором українських греко-католицьких громад в Італії та президентом товариства “Свята Софія”.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next