АКТУАЛЬНО

У соборі Вишгородської Богородиці представили унікальну поштову марку «Вишгородська ікона Божої Матері»

Четвер, 29 серпня 2019, 13:44
28 серпня 2019 року в соборі Вишгородської Богородиці УГКЦ відбулося урочисте спецпогашення поштової марки «Вишгородська ікона Божої Матері».

У презентації марки взяли участь: парох собору Вишгородської Богородиці протоєрей Тарас Валах, ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії протоєрей Петро Жук, міський голова Олексій Момот, керівник Центру філателістичної продукції «Укрпошти» Наталя Мухіна та директорка Вишгородського історико-культурного заповідника Влада Литовченко.

«Радіємо, що зображення нашої святині займе гідне місце у філателії України та світу. Адже Вишгородська ікона – слава нашого міста, її списки перебувають в усіх трьох храмах східної традиції у Вишгороді. Тому через представлення цієї марки хочемо розповісти світові й про нашу святиню, і про наше місто!», – зазначив о. Тарас Валах.

Як повідомили у пресслужбі Вишгородської міської ради, номінал кожної марки 10 гривень, тираж – 130 тисяч. До неї також випущено конверт. Марка «Вишгородська ікона Божої Матері» буде надіслана до Всесвітнього поштового союзу та додана до філателістичних колекцій країн, які є учасниками ВПС.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next