АКТУАЛЬНО

У Софії (Болгарія) відбувся з’їзд прес-секретарів Єпископських Конференцій Європи

Понеділок, 12 червня 2017, 17:42
7-10 червня у столиці Болгарії проходила зустріч прес-секретарів Єпископських Конференцій Європи. Делегати різних європейських країн говорили про виклики та пасторальні завдання Церкви в сучасній мас-медійній культурі.

У перший день до учасників зустрічі завітав владика Крісто Пройков, президент Єпископської Конференції Болгарії. Спеціальним гостем був також владика Ансельмо Пекорарі, Апостольський нунцій у Болгарії. Упродовж першої робочої сесії монсеньйор Лучо Руіз, Секретар Секретаріату із соціальних комунікацій Апостольської Столиці, розповів про головні засади реформи та зміну комунікативної моделі Ватикану. Окрім цього, учасники говорили про підготовку до наступного Папського Синоду, присвяченого темі молоді. Власними пасторальними проектами поділилися представники Франції, Словенії, Німеччини. Окремою темою була проблема захисту дітей від різних форм насилля і пропагування сімейних цінностей в Європі.

Політичний контекст, в якому знаходиться сьогодні Церква в Європі, представили монсеньйор Паоло Руделлі, Спеціальний представник та спостерігач  Апостольської Столиці при Раді Європи, та о. Олівер Поквіллон, Генеральний секретар COMECE. Отець Паоло Руделлі, зокрема, вказав на ініціативи Апостольської Столиці в захисті прав України та дотриманні норм міжнародного права.

9 червня учасники мали нагоду зустрітися та особисто поспілкуватися з Королем Болгарії Симоном II. Останній день робочої сесії був присвячений обміну досвідом між різними Єпископськими Конференціями та представлення власних мас-медійних проектів. Про ситуацію в Україні розповів о. Андрій Солецький, керівник Секретаріату Глави УГКЦ в Римі. Він розказав учасникам про сучасну гуманітарну кризу в Україні, яка склалася внаслідок війни на Сході країни, і роль УГКЦ у її подоланні. Окрім цього, він представив головні мас-медійні напрацювання УГКЦ за останні роки та їх значення в євангелізації, пасторальному та соціальному служінні УГКЦ в Україні та за кордоном. Промовець наголосив на ролі мас-медійної діяльності УГКЦ на «тлі сучасних потоків пропаганди про події в Україні, яку ми спостерігаємо в усіх країнах Європи».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next