АКТУАЛЬНО

У Сокальсько-Жовківській єпархії стартувала Школа християнського аніматора (ШХА)

Понеділок, 12 березня 2018, 11:04
Комісія у справах молоді Сокальсько-Жовківської єпархії, з благословення владики Михайла (Колтуна), Єпарха Сокальсько-Жовківського, започаткувала Школу християнського аніматора (ШХА) для молоді єпархії.

Школу створено для забезпечення молоді знаннями і навичками для волонтерської праці та різних заходів на рівні деканату і єпархії, а також для організації та проведення літніх таборів при парафіях.

Перша зустріч пройшла у Червонограді, на яку з’їхалося 45 молодих людей із восьми деканатів єпархії віком 16-26 років. На запрошення організаторів навчання до молоді завітав директор ШХА Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Ярослав Шевчук зі своїми аніматорами.

У першій половині навчального дня о. Ярослав презентував Школу християнського аніматора, яка діє в м. Тернополі вже протягом багатьох років, розповідав про аніматорство, як проходить у них навчання і яких результатів вони вже досягли. Також учасники познайомилися між собою у ході гри, яку провадили аніматори ШХА з Тернополя.

Уже зовсім скоро буде друга зустріч, але цього разу в Жовкві. Загалом до літа відбудеться ще чотири зустрічі і тренінговий табір для учасників школи. Також усі, хто навчається на цьому курсі, будуть залучені до організації і проведення різних заходів у межах деканатів і єпархії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next