АКТУАЛЬНО

У Сокальсько-Жовківській єпархії відзначили століття з дня смерті о. Кирила Селецького

Середа, 02 травня 2018, 14:35
28 квітня 2018 року в парафії Святих безсрібників Косми і Дам’яна в с. Цеблів Сокальсько-Жовківської єпархії відбулися урочистості з нагоди 100-ї річниці від дня смерті о. Кирила Селецького, співзасновника Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії (1891) та засновника Згромадження сестер святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії (1898). Парафіяни готувалися до цього свята протягом тижня – від 22 до 29 квітня у храмі тривали «Духовні місії» під проводом отців редемптористів.

У день свята Єпископ Сокальсько-Жовківський Михайло (Колтун) у співслужінні з екзархом Донецьким Степаном (Меньком) та численним духовенством відслужив Божественну Літургію. Після завершення Літургії у домі сестер св. Йосифа, відкрили меморіальний музей о. Кирила Селецького. Відтак на кладовищі сусіднього села Жужеляни, у каплиці-усипальниці слуги Божого о. Кирила Селецького, звершили заупокійну молитву.

«Ми сьогодні тут зібралися, щоб свідчити про нашого праведника, який вирізнився в житті Церкви… Чудом є те, що справа Божа, яку започаткував о. Кирило розвинулася не тільки тут, у Жужелянах та Цеблові, а й у всьому світі. Ми сьогодні можемо втішатися тими заслугами сестер служебниць Непорочної Діви Марії, які мають свої осередки в Україні (Львів, Івано-Франківськ, Жовква, Коломия, смт Перегінське, Київ, Одеса, Бережани, Червоноград, Донецьк) та за кордоном, а саме: Казахстані, Великобританії, Франції, Бельгії, Римі, Канаді, США, Бразилії, Польщі, Аргентині, Сербії, Словаччині, та сестер св. Йосифа, які служать у містах: Львові, Харкові, Южноукраїнську, Дрогобичі, Ялті, смт Королево Закарпатсьої обл., у селах: Цеблів, Потелич, а також в Канаді, Бразилії, Сибірі (Росія) та Польщі. Якого ще більше чуда нам треба? Як важливо є уприсутнювати Бога в собі і дарувати Його іншим. Чи може бути якась більша місія і жертовність свого життя для цієї справи, як це робив Кирило Селецький? Він бачив у собі це покликання і так його втілював в життя яке ми сьогодні подивляємо…» – сказав у своїй проповіді владика Михаїл.

Після прочитання Євангелія о. Василь Крушельницький, голова Комісії беатифікації і канонізації святих Сокальсько-Жовківської єпархії, зачитав Слово з нагоди століття смерті блаженної пам’яті отця прелата Кирила Селецького, а після Святої Літургії від імені сестер св. Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії, генеральна настоятелька Згромадження, с. Єлизавета (Бігун), подарувала гостям пам'ятні медалі із зображенням засновника згромадження о. Кирила Селецького та його словами: «Не жалій, брате, ні праці, ні труду. Сій здорове зерно для своєго люду…» Від імені сестер служебниць Пречистої Діви Марії, с. Софія (Лебедович) подарувала сестрам св. Йосифа ікону «Двері Милосердя», бажаючи їм плідної праці і нових покликань. Відтак місцеві священики подякували за щирі вітання владикам, представникам влади та родини о. Кирила Селецького, присутнім отцям редемптористам, салезіанам та василіанам.   

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next