АКТУАЛЬНО

У Сокальсько-Жовківській єпархії провели навчання для священиків

Понеділок, 18 березня 2019, 12:11
«Слово Боже і катехитичне служіння у парафіях УГКЦ» - цієї темою розпочалися зустрічі відновленого Інституту постійної формації духовенства Сокальсько-Жовківської єпархії, які пройшли у Червонограді (12 березня) та Дублянах (14 березня).

Подібні зустрічі у такому ж форматі вже відбулися у Львівській, Самбірсько-Дрогобицькій, Івано-Франківській, Стрийській єпархії та в інших містах Сокальсько-Жовківської єпархії.

Під час зустрічі владика Петро Лоза, який є відповідальним за Інститут постійної формації духовенства у Сокальсько-Жовківській єпархії, звернув увагу присутніх священиків на особливу увагу Синоду Єпископів УГКЦ до Божого Слова і катехизації.

Правлячий Єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії Михайло Колтун у своєму слові зосередив увагу присутніх на катехизмі УГКЦ «Христос - наша Пасха», який допомагає відкрити правдиве розуміння Бога: «Я вам всім доручаю, щоб Катехизм був для вас підручною книгою, яка посилається на Святе Письмо… Коли ми це засвоїмо, то почуватимемося впевненими у світі, в житті і в нашому покликанні».

Основною темою зустрічі священиків стало питання необхідності якісної катехизації дітей і дорослих, яка заохочувала б їх вивчати, поглиблювати та постійно розвивати в собі дар віри. Бо, як наголошено у посланні Синоду Єпископів УГКЦ 2018 року, «ви, дорогі священики, є відповідальними за якість катехитичного служіння в парафії. Дбайте, щоб християнське навчання було пристосоване до віку кожного. Супроводжуйте дітей, молодь, дорослих у їх постійному зростанні у вірі. Разом із катехитами плануйте катехитичні зустрічі й різні заходи, зважаючи на поступовість і систематичність навчання та виховання у вірі».

Заступник голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ та заступник директора Катехитично-педагогічного інституту  УКУ Назар Дуда наголосив на потребі творення спільнот молитовного читання Святого Письма. Також п. Назар представив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про Боже Слово і катехизацію, ознайомив з методичними підручниками та матеріалами на тему біблійного апостоляту і катехизації вірних різних вікових категорій та спеціальних груп, які підготувала та видала Патріарша катехитична комісія УГКЦ.

На завершення зустрічі було представлено досвід катехитичного служіння при парафіях Святого священномученика Йосафата в м. Жовкві та св. Архистратига Михаїла в с. Запитів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://pcc.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next