АКТУАЛЬНО

У Сокальсько-Жовківській єпархії відновлені зустрічі Інституту постійної формації духовенства

Середа, 06 березня 2019, 17:37
5 березня 2019 року в деканальному храмі Чесного Животворящого Хреста Господнього у місті Броди Сокальсько-Жовківської єпархії відбулася перша зустріч Інституту постійної формації духовенства «Боже Слово і катехизація».

У ній взяли участь священики Бродівського, Старобрідського, Підкамінського, Лопатинського, Олеського, Радехівського та Буського протопресвітератів.  Очолив зустріч Єпископ-помічник Сокальсько-Жовківський Петро Лоза. 

Зібрання розпочали молитвою до Святого Духа, а відтак владика Петро представив основне завдання зустрічі духовенства - детально проаналізувати рішення Синоду Єпископів УГКЦ 2018 року, який приділив особливу увагу проголошенню Слова Божого та катехизації. «Метою цієї зустрічі, – зауважив владика Петро, – є віднайти «методи та ділянки катехизації Богом довірених людей для тих хто катехизує, навчає та передає віру».  

Гостями-доповідачами були ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії та відповідальний за катехитичне служіння Київської архиєпархії о. ліц. Петро Жук та заступник голови Патріаршої катехитичної комісії, директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ Назар Дуда.

Пан Назар представив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про Боже Слово та катехизацію, а також ознайомив з методичними підручниками та матеріалами для біблійного апостоляту. На завершення він продемонстрував один з методів молитовного читання Слова Божого. 

Отець Петро Жук підкреслив, що катехизація є частиною природи Церкви, тому кожен душпастир має обов'язок навчати віри в Христа. Доповідач репрезентував програми Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ для катехизації різних вікових та соціальних груп. 

Владика Петро подякував доповідачам за їхнє служіння, а всім присутнім – за участь в цій зустрічі. Захід завершили спільною молитвою. 

 Наступні зустрічі відбудуться 12 та 14 березня у місті Червонограді та в Дублянах. 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next