АКТУАЛЬНО

У Страдчі владика Венедикт молився з дітьми за Україну

Понеділок, 02 червня 2014, 11:37
Спільну молитву у Страдчі з нагоди Всесвітнього дня захисту дітей та 25-ліття виходу УКГЦ з підпілля очолив Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, владика Венедикт (Алексійчук).

Звертаючись до молоді, проповідник звернув увагу на момент Євангельської зустрічі Єлизавети і Марії. «Коли при зустрічі Іван Предтеча бачить Христа - то здригається», - зауважує єпископ і заохочує подивитися на наші зустрічі з Богом, «чи ми маємо трепет того, перед Ким стоїмо», - говорить владика Венедикт і запрошує до усвідомленої молитви.

«Кожного разу, коли стаємо на молитву, перед тим як почати, візьмімо собі хвилинку часу, побудьмо в тиші і усвідоммо, перед Ким ми стали, хто є я і до Кого тепер промовлятиму ці слова. Коли зайдемо до храму, зупинімось і подумаймо: куди я прийшов, перед Ким стою, хто є Той, Чия домівка тут перебуває, Хто прийде до мене сьогодні, Кого я прийму в гості», - заохочує до роздумів єпископ і запрошує  до зустрічі з Богом, «який завжди прагне з нами цю зустріч відбути».

Опісля всі присутні спільно помолилися молитву та гімн за Україну і отримали архиєрейське благословення. Після цього відбулося мирування та благословення свяченою водою всіх учасників прощі.

Нагадаємо, що 30 травня 2014 року відбулася архиєпархіальна проща для дітей, учнів та викладачів катехитичних шкіл Львівської архиєпархії до с. Страдч, місця мученицької смерті блаженних новомучеників УГКЦ Миколая Конрада та Володимира Прийми. Організатор – Катехитична комісія Львівської архиєпархії.

фото

Повідомила Іванна Рижан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next