АКТУАЛЬНО

У Страсний четвер владика Діонісій очолив богослужіння у соборі Святої Софії

Четвер, 05 квітня 2018, 20:58
У Страсний четвер Вечірню з Літургією святого Василія Великого та Утреню cтрастей Господа нашого Ісуса Христа у соборі Святої Софії у Римі очолив владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії.

З ним також співслужили о. Марко Семеген, ректор собору, о. Андрій Солецький, віце-ректор храму, та священики, які навчаються і душпастирюють в Італії.

"Сьогодні дуже важливий день, бо в Страсний четвер ми згадуємо становлення Тайни Євхаристії, коли Христос зібрав на Тайну вечерю своїх учнів, та становлення Тайни Священства. Євхаристія та Священство – міцно пов'язані між собою таїнства. Христос приносить нам у цей світ Євхаристійний спосіб життя Пресвятої Трійці", – сказав у своїй проповіді владика Діонсій.

Завтра, у Страсну п’ятницю, вранці в соборі Святої Софії служитимуть Царські часи та Вечірню з виставленням Плащаниці. Для поклоніння Плащаниці у п'ятницю собор буде відчиненим до 24:00 год.

 

Прес-служба товариства "Свята Софія"

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next