АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії розпочала роботу «Школа християнського лідера»

Вівторок, 27 лютого 2018, 13:05
24 лютого 2018 року у Стрийській єпархії відбулося відкриття «Школи християнського лідера» для дітей віком від 13 до 17 років. У навчанні взяли участь 22 учнів з різних парафій. Ініціатором та засновником такої школи є о. Анатолій Камад.

Її мета – християнське виховання та духовний розвиток підлітків, вивчення та дослідження власного «я», а також підготовка до організації та проведення літніх християнських таборів.

Роботу школи розпочали зі Святої Літургії в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий. Опісля о. Андрій Бінас, голова Катехитичної комісії, розповів учням про храм, чудотворну ікону Ліської Богородиці, а також про спільноти, які діють при цій парафії. Розпочалося навчання зі знайомства учасників, а також із ознайомлення з навчальною програмою школи.

«… Де двоє чи троє в ім’я Моє зібрані, там Я серед них»  ( Мт. 18.20), – ця цитата зі Святого Письма була вибрана за девіз школи, бо ці слова передають її сутність. Учні школи мають навчитися стати однією спільнотою і працювати на славу Божу та на досягнення спільної мети.

Отець Анатолій Камад у своїй лекції вказав на особливу місію і роль християнського лідера – плекання християнських чеснот, жертовність і готовність служити іншим, твердість у моральних переконаннях та цінностях і досягнення поставлених цілей. Священик також наголосив на тому, що в процесі навчання важливим буде навчитися працювати в команді, розкрити свій потенціал, проявити таланти, навчитися організаторських навичок і майстерності планування, але найголовніше  – це зрости духовно. Особливо було наголошено на безкорисливості служіння християнського лідера.

Після обіду зустріч для молоді провів диякон Остап Микитчин,  голова  Комісії освіти та виховання Стрийської єпархії. Лектор наголосив на важливих моментах, які стосуються справжнього лідерства, навів багато цікавих та повчальних прикладів. На закінчення діти грали  «Біблійні ігри», під час яких вони мали можливість «освіжити знання із Біблії», а також навчитися формувати навички роботи у команді.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next