АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії розпочалася реалізація програми розвитку соціального служіння в парафіях

Вівторок, 13 лютого 2018, 12:58
9 лютого 2018 року в храмі Успіння Пресвятої Богородиці с. Стрілків на Стрийщині відбулася перша у Стрийській єпархії зустріч у рамках програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності та участі громади на місцевому рівні», яку реалізовує Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» за підтримки Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ через єпархіальні Карітаси.

Метою проекту є заохочення вірних брати активну участь у різних доброчинних і волонтерських заходах, щоб будь-яка добра ініціатива ставала конкретною відповіддю на потреби ближніх.

Відповідальний за соціальне служіння в Стрийській єпархії, директор Карітасу Стрийської єпархії о. Тарас Ляшок звернувся до присутніх у храмі зі вступним словом та презентував посібник «Любов’ю служіть один одному», в якому подано методологічні вказівки щодо організації розвитку соціального служіння в парафіяльній спільноті. Про богословські та практичні аспекти соціального служіння парафіянам розповів о. Олексій Федорович, наголосивши на тому, що дияконія (служіння) є невід’ємною складовою життя Церкви.

Після цього присутні переглянули відеоролик про соціальне служіння в парафії Святого Миколая на Аскольдовій могилі у м. Києві. На завершення адміністратор парафії о. Зиновій Микласевич подякував гостям за візит і зазначив, що разом із парафіянами визначить можливі напрямки соціального служіння та проаналізуєть потреби в парафії.

Довідка: У 2018 році розпочалася реалізація трирічної програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». За результатами анкетування усіх парафій єпархії, з благословення владики Тараса (Сеньківа), Єпарха Стрийського, було обрано одинадцять парафій, з якими впродовж 2018 року буде проводитися співпраця у вигляді інформаційних зустрічей, тренінгів для представників парафій, а також допомога у пасторальному плануванні, проведенні благодійних та інших заходів, які спрямовані на підвищення рівня спроможності парафіяльної громади в соціальному служінні.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next