АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії відсвяткували 90-річчя храму

Вівторок, 27 серпня 2019, 13:39
25 серпня 2019 року парафія Успіння Пресвятої Богородиці с. Великі Глібовичі Стрийської єпархії святкувала 90 років від дня побудови й освячення храму, який спроєктував знаний на Галичині автор і реставратор багатьох церков – архітектор Лев Левинський.

З нагоди ювілею парох о. Микола Стручинський запросив на святкування єпарха Стрийського Тараса Сеньківа. Владика очолив Архиєрейську Літургію. Йому співслужили священники Бібрського деканату.

Також єпископ освятив відреставрований дев’яностолітній кивот майстра Андрія Сарабая, реставрацію якого виконала художниця-реставраторка Ірина Гірна.

Зі спогадів старожительки села п. Орисі Горбаль, будівництво храму ініціював тодішній парох о. Михайло Бобовник у 1927 році. Але оскільки громада села не мала потрібних коштів на будівництво мурованої церкви, то кілька місцевих господарів вирішили дати своє майно та земельні угіддя під заставу, щоб отримати кредит в банку і так звершити заплановане, що і сталося та ще й за короткий термін – 2 роки.

Після Літургії владика Тарас подякував за дбайливість і жертвенну працю парафіянам та вручив їм грамоти.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next