АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії освятили храм, який парафіяни зводили майже двадцять років

Понеділок, 30 липня 2018, 15:13
29 липня 2018 року Стрийський Єпарх Тарас (Сеньків) звершив чин освячення храму святих рівноапостольних Володимира і Ольги у м. Ходорів. Освячення церкви стало визначною та довгоочікуваною подією. Цей храм ще у 1999 році спроектував львівський архітектор Олександр Матвіїв. Його будували майже двадцять років. Кошти на будівництво давали місцеві мешканці та благодійники.

На свято зібралася велика кількість парафіян і гостей. В урочистих богослужіннях взяв участь також Єпископ-помічник  Стрийської архиєпархії Богдан (Манишин). На подвір’ї новозведеної святині Єпископів вітали парох храму о. Тарас Гриців разом із парафіяльною спільнотою та запрошеними священнослужителями.

Святкове богослужіння розпочалося з освячення храму і престолу. Відтак розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія. Звертаючись до присутніх з проповіддю, владика Тарас сказав: « Новий храм повстав та є освячений як місце мешкання Триєдиного Бога. Тому, щоб збагнути глибину значимості цієї події, маємо згадати, що першим місцем перебування Бога на землі був рай. Біблійне оповідання про рай, не має на меті вказати його географічне розміщення, але алегорично окреслити його богословське значення. Рай – це не місце, яке всі шукають, але інтегральний спосіб вираження стосунку, взаємовідносин, між Богом Творцем та його створінням – людиною».

Завершуючи проповідь, Єпископ побажав присутнім: «Нехай цей храм стане місцем вашої зустрічі з живим Христом. Зустрічі, яка відновляє в кожній людській душі радість єдності з Богом. Адже рай є тільки там, де людина перебуває з Богом у мирі. Що більше, цей рай кожен з нас має віднайти та носити у своєму серці. Тому сьогодні всім вам бажаю: будьте для цього храму єдиним серцем, у якому розквітає красою Божого миру та любові новий рай. Рай, якого людство шукає, але ніколи не знайде деінде, як тільки в безумовній єдності з своїм Творцем, котрий потребує кожного з нас, подібно як Пречисту Діву Марію, звеличену Церквою – «Раєм небесним на землі», щоб нести звістку про Бога, який своєю милосердною любов’ю повернув нам у Христі втрачене синівство та відкрив замкнені для нас ворота небесного Царства».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next